В Україні з 1 липня запроваджується кримінальна відповідальність за контрабанду товарів

Митниця попереджає про кримінальну відповідальність за контрабанду.
В Україні з 1 липня запроваджується кримінальна відповідальність за контрабанду товарів
Ілюстративне фото / dmsu.gov.ua

З 1 липня 2024 року набирає чинності стаття 201-3 Кримінального кодексу України, яка встановлює кримінальну відповідальність за контрабанду товарів. Про це повідомила пресслужба Державної митної служби.

Читайте також:

Відтак переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю товарів (крім підакцизних товарів та електричної енергії), вчинене у значному розмірі, карається штрафом від 10 тисяч до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Контрабанда товарів, вчинена за попередньою змовою групою осіб або особою, раніше судимою за контрабанду, або службовою особою з використанням службового становища, або у великому розмірі, карається штрафом від 50 тисяч до 75 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

А контрабанда товарів, вчинена організованою групою, загрожує позбавленням волі на строк від 7 до 11 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

Читайте також:

Товарна контрабанда вважається вчиненою в значному розмірі, якщо загальна вартість предметів контрабанди в 5 тисяч і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян (7 570 000 грн і більше), у великому розмірі - якщо загальна вартість предметів контрабанди у 10 тисяч і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян (15 140 000 грн і більше).

Раніше ми писали, що Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №5420, що передбачає криміналізацію контрабанди.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK