Стародруки та мощі святих: українські прикордонники завадили церковній контрабанді

Стародруки на релігійну тематику виявили під час огляду легкового автомобіля Mercedes чеської реєстрації.
Стародруки та мощі святих: українські прикордонники завадили церковній контрабанді
Українські прикордонники завадили церковній контрабанді / mvs.gov.ua

Прикордонники спільно зі співробітниками митниці завадили спробі незаконного вивезення з України старовинних книг та мощей святих. Про це повідомили в МВС.

Читайте також:

Так, стародруки на релігійну тематику, одна з яких українського, а інша іноземного видавництва, виявили під час огляду легкового автомобіля Mercedes чеської реєстрації, яким до Словаччини прямували громадянин Румунії й громадянка України.

"Книги "Житія Святих", датовану 1906 роком, та "Правила до Божественного причастя", датовану 1900 роком, виявили в багажнику транспортного засобу серед речей громадянки України, жительки Закарпаття", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Наразі предмети старовини вилучено співробітниками митниці. Їхню історичну та культурну цінність буде встановлено відповідним експертом.

Крім того, у пункті пропуску "Табаки" запобігли вивезенню до Молдови мощей 80-ти святих та іншого церковного начиння. 

Прикордонники з'ясували, що громадянин Молдови за дорученням свого товариша з Одеси мав перевезти всі предмети через кордон та доставити до храму Покрова Пресвятої Богородиці в місто Вулканешти начебто на свята. При цьому ковчег недбало перевозився, що призвело до випадіння мощовиків зі своїх місць.

Читайте також:

За фактом виявлення злочину, передбаченого ст. 201 ККУ "Контрабанда", прикордонники повідомили СБУ та Національну поліцію. Предмети церковного начиння вилучили й відкрили кримінальне провадження.

Раніше ми писали, що митники викрили спробу незаконного пересилання в міжнародному поштовому відправленні старовинної ікони кінця ХІХ - початку ХХ століття "Богоматір Тихвинська" знаменитого борисівського іконописного промислу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK