Дефіцит електроенергії: за прогнозом МВФ, відключення світла будуть ще 2 роки.

Поступове зменшення нестачі електрики розпочнеться лише у 2025 році.
Дефіцит електроенергії: за прогнозом МВФ, відключення світла будуть ще 2 роки.
Art Wall - Kittenprint / unsplash.com

Внаслідок російської агресії дефіцит електроенергії в Україні за прогнозом Міжнародного валютного фонду (МВФ) збережеться до 2026 року.

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на текст меморандуму про економічну та фінансову політику.

Читайте також:

"Очікується, що дефіцит енергії зберігатиметься протягом 2024 та 2025 років. За останніми ринковими оцінками, у тому числі за оцінкою персоналу [МВФ], у середньому енергодефіцит на 2024 рік становитиме близько 10%, поступово зменшуватиметься протягом 2025 року та ліквідовано на початок 2026 року", - прогнозують експерти МВФ.

Також наголошується, що у години пік у 2024 році можливий серйозний дефіцит — до 30%, а нові атаки з боку Росії можуть сильніше дестабілізувати енергетичну систему України.

Видання нагадує, що протягом весни та літа 2024 року Росія вивела з ладу понад 9 ГВт електричної генерації в Україні, а збитки для енергосистеми перевищили $1 млрд.

Раніше ми писали про те, що за прогнозом генерального директора Yasno Сергія Коваленка, дефіцит електроенергії для населення взимку становитиме 50%. А за його базовим сценарієм українці сидітимуть 12 годин без світла.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK