Дефолту не буде, навіть якщо Україна не зможе домовитися з приватними кредиторами, - Южаніна

Чи загрожує Україні дефолт та фінансова катастрофа.
Дефолту не буде, навіть якщо Україна не зможе домовитися з приватними кредиторами, - Южаніна
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Дефолту не буде, навіть якщо Україні не вдасться домовитися з приватними кредиторами, які вимагають повернення тіла кредиту (20 млрд гривень). Про це в ефірі Українського радіо заявила членкиня Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна. 

Читайте також:

"Приватні кредитори, по яким настає строк виплати по облігаціям, вимагають повернення тіла кредиту - 20 млрд доларів (13,5 млрд доларів відсотків і тіла кредиту з них, зокрема у 2024 році - 4,5 млрд доларів - ред.). Наша переговорна група намагалася зменшити заборгованість тіла кредиту на 60%, але кредитори з цим не погодилися. У меморандумі з МВФ вказано, що до кінця серпня 2024 вони планують досягти домовленості з комерційними кредиторами", - розповіла нардепка.

При цьому вона висловила впевненість, що якийсь компроміс буде знайдено.

Читайте також:

"Можливо, поки що сторони вичікують і хочуть виграти якнайкращі умови для себе. Але всім зрозуміло, що де-юре дефолту не буде", - сказала Южаніна.

Раніше ми писали, що мораторій від приватних іноземних тримачів українських облігацій, включаючи Amundi, французьку керуючу компанію з управління активами, та американську Pimco, закінчується 1 серпня. Якщо його не продовжать або не спишуть, це може загрожувати Україні дефолтом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK