Укренерго відмінило дні без відключень світла в Україні: у чому причина

9 липня обмеження діятимуть протягом доби для всіх регіонів України.
Укренерго відмінило дні без відключень світла в Україні: у чому причина
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 9 по 24 липня 2024 року НЕК "Укренерго" не буде проводити вимірювання фактичного рівня споживання в кожній області. Отже, заплановані "дні без відключень світла" скасовуються. Про це повідомила пресслужба компанії.

Читайте також:

Планувалося за певним графіком скасувати обмеження для кожної області в конкретний день протягом цих двох тижнів.

Як пояснили в Укренерго, причини скасування - значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку.

Читайте також:

"У відповідь на численні звернення обленерго Укренерго скасовує проведення вимірів у вказаний період. У таких умовах обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання під час проведення вимірів у конкретному регіоні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що режимні виміри в літній період будуть проведенні пізніше, коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря.

Читайте також:

Таким чином 9 липня обмеження діятимуть протягом доби для всіх регіонів України. За прогнозом, з 05:00 до 14:00 обленерго застосовуватимуть 2 черги графіків відключень, з 16:00 до 22:00 - 4 черги графіків відключень, в інші години - 3 черги.

Раніше ми писали, що з 9 по 24 липня у всіх областях України буде змінено графіки відключення світла. У кожній області в один із днів протягом двох тижнів не буде обмежень. В інші дні обмеження споживання відбуватимуться згідно з графіками обленерго.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK