В «Укренерго» нарешті пояснили, що таке черги у графіках відключень світла

Споживачі кожної області поділені на 6 черг.
В «Укренерго» нарешті пояснили, що таке черги у графіках відключень світла
Callum Shaw / unsplash.com

Споживачі електроенергії у кожній області поділені на 6 черг. Черга – це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават. Споживання в областях відрізняється за обсягом, оскільки залежить від обсягу споживання критичної інфраструктури та кількості промислових підприємств, що імпортують понад 80% свого споживання.

Про це повідомляє прес-служба «Укренерго»

Читайте також:

У компанії наголосили, що яку кількість черг застосовувати у всіх регіонах одночасно – визначає Диспетчерський центр "Укренерго" для компенсації дефіциту енергії у системі. А ось яка тривалість відключень у черзі та яку чергу відключати зараз – визначають обленерго у кожному регіоні.

«Укренерго» також пояснило, що, умовно, означають черги, а саме:

  • 1 черга графіків – 4 години обмежень на добу
  • 2 черги – 8 годин обмежень на добу
  • 3 черги – 12 годин обмежень на добу
  • 4 черги – понад 12 годин обмежень на добу

Проте, зазначається, що як протягом доби розподілити це навантаження – розраховують обленерго та формують відповідні графіки для кожного регіону.

У компанії нагадали, що інформацію про те, який у вас графік погодинних відключень – дивіться на офіційних сайтах обленерго у вашій області та Києві, а також на їхніх майданчиках у соцмережах.

Раніше ми писали про те, що в «Укренерго» назвали черговим ІПСО інформацію анонімних телеграм-каналів про "зональні" відключення світла, нібито різні міста будуть віднесені до різних зон і у них буде різна тривалість відключень.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK