"Треба потерпіти": в Укренерго спрогнозували, коли припиняться тривалі відключення світла

За прогнозами очільника Укренерго, восени є шанс уникнути відключень світла.
"Треба потерпіти": в Укренерго спрогнозували, коли припиняться тривалі відключення світла
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Ситуація в енергосистемі України поступово почне покращуватися наприкінці липня. А у вересні-жовтні навіть є шанси уникати тривалих відключень світла. Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Читайте також:

За його словами, спека в Україні спаде у 20-х числах липня.

"Коли спека спаде (ми очікуємо, що це буде відбуватися ближче до 20-х чисел липня) і також буде невдовзі певне збільшення доступної нам генерації в енергосистемі – ситуація почне покращуватися. Вона не покращиться магічним чином за один день чи одну годину. Але вона буде поступово покращуватися, і ми будемо з вами спостерігати тренд на покращення з кінця липня, як ми і прогнозували", - розповів Кудрицький.

За прогнозами очільника Укренерго, у серпні ситуація зі світлом буде ще трохи кращою, а на початку осені є ймовірність уникати відключень.

Читайте також:

"У вересні-жовтні навіть маємо непогані шанси уникати відключень. Принаймні таких масованих і повторюваних, як ми маємо в липні. Тобто треба ще певний час, уже не такий тривалий, потерпіти, і ми побачимо певне покращення ситуації в енергосистемі", - додав Кудрицький.

Раніше ми писали, що Державна інспекція енергетичного нагляду України поглиблено перевірить застосування операторами системи розподілу (обленерго) графіків погодинних відключень та справедливого розподілу електроенергії в областях.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK