Держмитслужба виявила порушення на 13,4 млрд грн за перше півріччя: що вилучали

Вартісний показник порушень збільшився майже в 3 рази порівняно з аналогічним періодом 2023 року.
Держмитслужба виявила порушення на 13,4 млрд грн за перше півріччя: що вилучали
Ілюстративне фото / facebook.com/UkraineCustoms

Протягом січня-червня 2024 року митниці Державної митної служби України виявили 5078 порушень митних правил на суму 13,4 млрд грн. Вартісний показник збільшився майже в 3 рази порівняно з аналогічним періодом 2023 року. Про це повідомила пресслужба ДМСУ.

Читайте також:

За даними відомства, у 1407 справах про порушення митних правил тимчасово вилучено предмети правопорушень на суму майже 217 млн гривень. Зокрема:

  • промислові товари на суму майже 148 млн грн;
  • продовольчі товари на суму понад 32 млн грн;
  • транспортні засоби на суму 35 млн грн;
  • валюта на суму 1,6 млн грн.

Читайте також:

У 1679 справах про порушення митних правил, зокрема заведених у попередніх періодах, митницями застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 39 млн грн, стягнуто штрафів на суму 41 млн грн. 

На розгляд до суду митницями передано 2543 справи про порушення митних правил на суму 11 млрд грн. За результатами розгляду справ судами, зокрема заведених у попередні періоди, накладено стягнень (конфіскація товарів та штрафи) на суму понад 1 млрд грн.

customs.gov.ua

Раніше ми писали, що Служба безпеки спільно з Офісом Генерального прокурора ліквідували масштабну корупційну схему Центрального апарату Державної митної служби. У Києві затримано директора Департаменту відомчої безпеки та контролю Держмитслужби та його заступника.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK