В експосадовця Одеської митниці виявили необґрунтовані активи на 3,2 млн грн - НАЗК

Під час першого року війни посадовець, його дружина та дочка придбали 5 транспортних засобів на понад 7 млн грн.
В експосадовця Одеської митниці виявили необґрунтовані активи на 3,2 млн грн - НАЗК
Ілюстративне фото / nazk.gov.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) встановило ознаки набуття необґрунтованих активів колишнім начальником відділу митного оформлення Одеської  митниці Державної митної служби України на понад 3,2 млн грн. Про це повідомили в НАЗК.

Читайте також:

Після повної перевірки декларації за 2022 рік в агентстві з'ясували, що під час першого року війни посадовець, його дружина та дочка придбали 5 транспортних засобів на понад 7 млн грн, а саме:

  • Mercedes-Benz GLS 400, 2021 р. в.;
  • Mercedes-Benz S 450, 2020 р. в.;
  • Audi A5, 2022 р. в.;
  • Audi A6, 2022 р. в.;
  • Audi A4, 2022 р. в.

Читайте також:

НАЗК встановило, що наявні в них грошові заощадження та доходи, отримані на момент здійснення покупок, свідчать про неможливість придбати майно за рахунок коштів, отриманих із законних джерел.

Також встановлено, що експосадовець митниці набув право власності на легковий автомобіль Mercedes-Benz GLS 400 2021 року випуску за ціною, нижчою за мінімальну ринкову.

Читайте також:

"Матеріали скеровано до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) для вирішення питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів експосадовця необґрунтованими та стягнення їх у дохід держави, що передбачає стаття 290 ЦПК України", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що НАЗК виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора України, які свідчать про його незаконне збагачення майже на 29 млн грн.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK