Крим у вогні: кількість пожеж б'є рекорди

Російським "туристам" це подобається.
Крим у вогні: кількість пожеж б'є рекорди
ілюстративне фото / The Moscow Times

В окупованому Криму у розпал «туристичного» сезону виникло вісім пожеж за добу. Так, 16 липня спалах на площі 0,15 га стався біля пляжу поряд із готелем «Ялта-Інтурист».

Про це повідомляє The Moscow Times.

Видання зазначає, що температура повітря у Ялті становить 40 °С. Проте спека та пожежа не бентежать росіян, які відпочивають на пляжі за кілька десятків метрів від вогню.

Читайте також:

Крім того, повідомляється, що ще одна пожежа сталася 15 липня в Коктебелі, неподалік від Карадазького природного заповідника. Там спалахнула суха рослинність, вогонь поширився на площі 40 га. Через НП заповідник призупинив роботу пішого екскурсійного маршруту «Великий Карадаг» завдовжки 7 км та закрив доступ для організованих груп туристів.

Також у Сакському районі спалахнула лісова підстилка біля Новофедорівки, від вогню постраждали два приватні домоволодіння. Пожежу було ліквідовано надвечір 15 липня на площі 17 га.

Видання повідомляє ще про пожежі, а саме:

  • Сімферопольський район на околицях Урожайного спалахнула трава в садовому товаристві «Дружба». Пожежа площею 17 га загрожувала житловій забудові, а димом затягло трасу «Таврида».
  • На території Феодосійського та Грушевського дільничних лісництв. У першому випадку площа займання становила 15 га, у другому - 2 га.
  • У Севастополі в районі вулиці Енергетиків – вогонь охопив близько 6 га. Ще одна пожежа сталася поряд із містом, у селі Вишневе, на площі 3 га.
  • У Судаку 11 липня спалахнув ліс у районі села Ворон, вогонь зайняв 15 га. Причиною могло стати непогашене багаття.

Видання зазначає, що лісові пожежі охопили Крим у пік "туристичного" сезону. При цьому з 17 квітня окупаційна влада встановила на півострові особливий протипожежний режим, за якого заборонено спалювання сміття, трави, проведення сільськогосподарських полів, розведення багать та інші дії, що підвищують ризик виникнення пожеж.

Раніше ми писали про те, що Румунія передасть Україні систему Patriot, а також допомагатиме Україні в розмінуванні Чорного моря.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK