В акваторії Одещини затримали капітана африканського судна, який працював на РФ

СБУ затримала капітана вантажного судна, який допомагав росіянам вивозити з Криму українське зерно.
В акваторії Одещини затримали капітана африканського судна, який працював на РФ
СБУ затримала капітана судна, який допомагав росіянам вивозити з Криму українське зерно / ssu.gov.ua

Служба безпеки затримала в акваторії Одещини іноземне вантажне судно та його капітана, який працював на РФ. Корабель ходив під прапором однієї з країн Центральної Африки, а його екіпаж виконував замовлення країни-агресора на вивезення українського зерна з тимчасово окупованого Криму. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

За даними слідства, протягом 2023-2024 років судно неодноразово пришвартовувалося до морського порту Севастополя, щоб забрати награбовану агропродукцію. Потім корабель транспортував вантаж до Близького Сходу для продажу на користь країни-агресора.

"Для маскування злочину капітан періодично вимикав GPS-трекер судна та вносив недостовірні відомості до журналу маршрутів і стоянок плавзасобу. У такий спосіб він допомагав рашистам вивозити багатотонні партії українського зерна, викраденого з тимчасово окупованих регіонів на Півдні України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як встановило розслідування, капітаном вантажного судна є громадянин однієї з країн Південного Кавказу. Крім нього, до складу екіпажу корабля входили ще 12 іноземців.

Під час обшуку на борту судна виявлено документи, засоби навігації та інші речові докази злочинної діяльності.

На підставі отриманих матеріалів капітану корабля повідомили про підозру за ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до 5 років позбавлення волі.

Читайте також:

Зазначається, що судно фігуранта відбуксировано на Одещину та рішенням суду арештовано. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та інших осіб, причетних до незаконної діяльності.

Раніше ми писали, що в Офісі Генпрокурора розповіли про перебіг розслідування злочинів Росії проти українських аграріїв. За час війни викрадено та знищено українського зерна та іншої агропродукції на мільярди доларів.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK