Перевозили викрадене українське зерно: Суд наклав арешт на чотири судна

Кримський півострів використовується РФ як "сіра зона" для перевезення зерна, яким вони незаконно заволоділи.
Перевозили викрадене українське зерно: Суд наклав арешт на чотири судна
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Суд наклав арешти на 4 судна, які порушили порядок в'їзду та виїзду з окупованого Криму. Вони перевозили викрадене українське зерно. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

"Судна заходили до закритих портів і терміналів Кримського півострова, беручи участь у незаконній схемі перевезення окупантами українського зерна до третіх країн, таким чином були знаряддям вчинення злочинів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Установлено, що судна "Матрос Позинич", "Михаил Ненашев", "Матрос Кошка" під прапором Росії, а також сирійське судно здійснюють систематичні незаконні заходи до закритого Севастопольського морського торговельного порту.

"Таким чином Кримський півострів використовується РФ як "сіра зона" для перевезення зерна, яким вони незаконно заволоділи", - зазначили в Офісі генпрокурора.

За процесуального керівництва прокуратури автономії здійснюється розслідування за фактами порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України).

Раніше ми писали, що в Україні арештували й передали до АРМА локомотиви білоруського виробництва, які використовувалися для транспортування товарів для забезпечення російської армії. Вартість майна становить понад 70 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK