Кабмін розширив перелік об'єктів, яким не вимикатимуть світло

Уряд заборонив вимикати світло в прифронтових зонах та біля кордону з РФ та Білоруссю.
Кабмін розширив перелік об'єктів, яким не вимикатимуть світло
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів розширив перелік об'єктів, яким гарантується пріоритетне електропостачання. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виїзного засідання уряду в Запорізькій області.

Читайте також:

За його словами, через російський терор та аномальну спеку в Україні фіксується постійний дефіцит генераційних потужностей, тому Укренерго змушене вдаватися до вимкнень споживачів. 

"У цих умовах запит суспільства - це справедливість у розподілі наявної електроенергії. Уряд відповідає на цей запит і формує перелік критично важливих об'єктів, яким гарантується пріоритетне електропостачання", - сказав прем'єр-міністр.

За результатом комунікації з ОВА уряд конкретизував цей список. Окрім об'єктів газо-, тепло-, електро-, водопостачання та водовідведення, лікарень, відключатись від світла не будуть населені пункти, а також об'єкти в 20-кілометровій зоні від кордону з Росією, Білоруссю та в 20-ти кілометрах прифронтової зони.

Читайте також:

Шмигаль додав, що також буде покращено алгоритм, який забезпечить рівномірну черговість і тривалість вимкнень.

Раніше ми писали, що ситуація в енергосистемі України поступово почне покращуватися в кінці липня. А у вересні-жовтні навіть є шанси уникати тривалих відключень світла.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK