Українці скаржаться на несправедливе відключення світла: Держенергонагляд проведе перевірку обленерго

Найбільше скарг надходить із Дніпропетровської області, яку Держенергонагляд планує перевірити першою.
Українці скаржаться на несправедливе відключення світла: Держенергонагляд проведе перевірку обленерго
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Державна інспекція енергетичного нагляду України поглиблено перевірить застосування операторами системи розподілу (обленерго) графіків погодинних відключень та справедливого розподілу електроенергії в областях. Про це заявив голова Держенергонагляду Руслан Слободян.

Читайте також:

За його словами, Держенергонагляд тримає на постійному контролі питання застосування графіків погодинних відключень.

"Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо декілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. На місцях буде вивчатись, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії", - сказав Слободян.

Читайте також:

Він зазначив, що найбільше скарг надходить із Дніпропетровської області, яку Держенергонагляд планує перевірити першою. Після чого перевірки відбудуться ще в 5-6 регіонах.

Очільник відомства повідомив, що графіки погодинних відключень можуть не дотримуватися через те, що на стабілізаційні відключення припадають аварійні, спричинені, зокрема, спекою. 

Читайте також:

"Водночас є обґрунтовані підозри, що деякі оператори системи розподілу (обленерго) не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень. Це ми ретельно перевіримо. За результатами буде видано відповідні приписи про усунення порушень із рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення", - додав він. 

Раніше ми писали, що, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, ситуація в енергетиці України може покращитися вже до кінця липня.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK