Збій на Ростовській АЕС: масштабні відключення світла на півдні РФ продовжуються

У розпал курортного сезону росіяни скаржаться на псування продуктів, ліків та відсутність води.
Збій на Ростовській АЕС: масштабні відключення світла на півдні РФ продовжуються
ілюстративне фото / Соцсети

Масштабні проблеми з електрикою продовжуються на півдні РФ після збою на Ростовській АЕС. Зокрема, електроенергія відсутня у курортних містах, які зазнають максимального за роки навантаження через різкий наплив відпочиваючих.

Про це повідомляє The Moscow Times.

Читайте також:

Видання зазначає, що, зокрема, без світла залишилися 100 вулиць Геленджика та сусідні курортні селища. Мешканці скаржаться на відключення світла по всьому місту — псуються ліки та їжа, не працюють ліфти та розряджається техніка. Разом зі світлом у деяких будинках припинено подачу води.

Також наголошується, що зі схожими проблемами зіткнулися жителі Анапи, а по всьому Краснодару запроваджуються обмеження енергопостачання. Крім того, проблеми залишаються і в Ставропольському краї, де тимчасові відключення електроенергії запровадили у П'ятигорську та трьох селищах поблизу.

Повідомляється, що також обмеження подачі електроенергії запровадили в Дагестані, а глава регіону заявив, що енергосистема республіки перебуває у такому стані, що більше не може працювати.

Видання нагадує, що за офіційною версією російської влади через неполадки на турбогенераторі Ростовської АЕС автоматика відключила один з енергоблоків.

Водночас, як пише видання, перебої з електроенергією виникли і в окупованому Криму через аварію на підстанції «Дарсан». Зокрема, у Ялті сталося аварійне відключення електропостачання, а в Севастополі з 17 липня діє графік відключення світла.

Раніше ми писали про те, що в окупованому Криму у розпал «туристичного» сезону виникло вісім пожеж за добу.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK