Україні «по помилці» додали боєприпасів на 6,2 млрд доларів

Те, що коштувало нуль, було пораховано по 7 мільйонів доларів.
Україні «по помилці» додали боєприпасів на 6,2 млрд доларів
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Пентагон виявив додаткові помилки на суму 2 мільярди доларів у своїх розрахунках вартості боєприпасів, ракет та іншого обладнання, відправлених в Україну, внаслідок чого загальна вартість неправильно оцінених матеріалів збільшилася до 8,2 мільярда доларів.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на звіт Рахункової палати США (GAO).

Читайте також:

Видання зазначає, що міноборони США зіштовхнулося з труднощами при точній оцінці вартості оборонних товарів, відправлених в Україну, через нечіткі визначення у бухгалтерському обліку, йдеться в новому звіті Рахункової палати США.

«2023 року Пентагон заявив, що співробітники використали «відновну вартість» замість «амортизованої вартості» для підрахунку мільярдів у матеріалах, відправлених до України. Помилка 6,2 мільярда доларів створила шлях для відправки до Києва ще мільярдів. Пентагон повідомив GAO, що з того часу було виявлено ще $2 млрд завищеної інформації. У результаті на Україну може бути надіслано додатково $2 млрд озброєнь, щоб покрити обсяг допомоги, схвалений адміністрацією Байдена», – повідомляє видання.

Повідомляється, що, наприклад, 10 транспортних засобів були оцінені в 7 050 000 доларів США, хоча документація, що підтверджує, показувала, що вони повинні були бути оцінені по нулю, тобто за їх чистою балансовою вартістю.

Видання зазначає, що GAO рекомендувало Конгресу роз'яснити визначення вартості у контексті статей оборонного призначення відповідно до повноважень президента щодо скорочення витрат.

Раніше ми писали про те, що на зарплати медиків, рятувальників та вчителів Україна залучить 3,9 млрд доларів гранту від США.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK