Нацбанк випустив чергову пам'ятну монету: кому присвячено

Купити нову монету номіналом 5 гривень можна буде з 30 липня.
Нацбанк випустив чергову пам'ятну монету: кому присвячено
André François McKenzie / unsplash.com

Національний банк 26 липня 2024 року ввів в обіг пам'ятну монету "Країна супергероїв. Дякуємо медикам!". Вона була презентована у клініці "Охматдит".

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку

Читайте також:

Зазначається, що на аверсі монети зображено стилізовану смужку бинту, на якій проступила кров у формі абрису території України. Це рана в серці кожного українця, яка постійно болить і кровоточить. Вгорі на дзеркальному фоні викарбувано напис УКРАЇНА, праворуч від напису малий Державний Герб України. Під бинтом унизу праворуч – номінал монети 5, графічний знак гривні ₴ та рік карбування монети 2024 року, внизу зліва – логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

На реверсі – в центрі композиції змодельовані смужки бинта, що перетинаються. Вони немов ізолюють рану, накриту рукою медика, який зцілює та вгамовує біль. Це символізує самовідданість та професіоналізм медичних працівників, які борються за життя людей у ​​найскладніших обставинах.

Повідомляється, що купити пам'ятну монету "Країна супергероїв. Дякуємо медикам!" можна буде з 30 липня 2024 р. в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку України. Загалом через інтернет-магазин буде продано 30 тис. шт. пам'ятних монет, із них у перший день продажу будуть доступні 20 тис. шт.

У Нацбанку зазначили, що монета продовжує серію "Безсмертна моя Україна" та має номінал 5 гривень. Вона виготовлена ​​із нейзильберу, категорія якості карбування – "спеціальний анциркулейтед", маса – 16,5 г, діаметр – 35,0 мм. Тираж – до 50 тис. прим.

epravda.com.ua

Раніше ми писали про те, що 22 липня у зверненні з'явилася нова пам'ятна монета "Українська бавовна. Лелека-100". Її номінал – 5 гривень, а тираж – до 75 000 штук.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK