Глава «Укренерго» розповів, коли можливе повернення відключень світла

Дефіцит в енергосистемі взимку планують частково компенсувати імпортом із Польщі.
Глава «Укренерго» розповів, коли можливе повернення відключень світла
Blake Wheeler / unsplash.com

Майже тиждень «Укренерго» не запроваджує обмеження споживання електроенергії, бо в системі немає дефіциту. А на ці вихідні компанія також не планує відключення світла, проте ситуація може змінитись.

Про це повідомляє голова «Укренерго» Володимир Кудрицький у Фейсбук.

Читайте також:

«Це важливе полегшення для всіх українців, але я маю нагадати, що розслаблятися ми не маємо права: пошкодження енергосистеми значні, виклики перед нами теж. Спека вище за 30 градусів ще може повернутися, і тоді ситуація в енергосистемі може змінитися. Слідкуйте за нашими повідомленнями та за повідомленнями ваших обленерго», – наголосив Володимир Кудрицький.

Він також повідомив, що компанія продовжує працювати не лише над ремонтами та розвитком захисту, а й над пошуком рішень залучення до України більшої кількості електроенергії з Європи.

«Зокрема, активно працюємо з польською стороною, щоб збільшити технічні можливості та обсяг постачання електроенергії в Україну восени та взимку. Напрацьовуємо варіанти, які мають компенсувати дефіцит, спричинений російськими атаками. Коли буде досягнуто домовленостей – повідомимо докладніше», – зазначив голова «Укренерго».

Раніше ми писали про те, що, за словами Володимира Кудрицького, зараз є перспективи, що у вересні та жовтні відключень електроенергії в Україні не буде зовсім, а якщо й будуть, то мінімальні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK