До держбюджету України надійшов грант від США: на що спрямують майже 4 млрд доларів

Грант допоможе уряду України відшкодувати пріоритетні видатки соціальної та гуманітарної сфери, не збільшуючи боргове навантаження.
До держбюджету України надійшов грант від США: на що спрямують майже 4 млрд доларів
Ілюстративне фото / flickr.com

До Державного бюджету України надійшов грант від Сполучених Штатів Америки в розмірі 3,9 млрд доларів США. Про це повідомили в Міністерстві фінансів.

Читайте також:

"3,9 млрд доларів США - безповоротна фінансова допомога - є надзвичайно важливим внеском у підтримку держбюджету України під час опору повномасштабній агресії РФ. Грант допоможе уряду України відшкодувати пріоритетні видатки соціальної та гуманітарної сфери, не збільшуючи боргове навантаження", - зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Так, фінансування буде спрямовано на компенсацію наступних видатків:

  • заробітна плата вчителям, співробітникам служб швидкого реагування (ДСНС), працівникам державних органів; 
  • першочергові соціальні видатки: виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам, малозабезпеченим сім'ям та особам з інвалідністю.

Читайте також:

За інформацією Мінфіну, пряма бюджетна підтримка від США з лютого 2022 року сягнула майже 27 млрд доларів США. Це найбільша фінансова допомога Україні серед усіх країн світу. Увесь обсяг підтримки був спрямований до держбюджету України у формі грантів.

У поточному році бюджетна підтримка від США передбачена в розмірі 7,8 млрд доларів США.

Раніше ми писали, що 27 червня до Державного бюджету України надійшов транш безумовного фінансування (Pre-financing) у розмірі 1,9 млрд євро від Європейського Союзу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK