Чиновники Павлоградської міськради уклали договір із фірмою, яка завищила ціну в 3,5 рази

Реконструкція гуртожитку для ВПО коштуватиме міському бюджету на 4 млн дорожче.
Чиновники Павлоградської міськради уклали договір із фірмою, яка завищила ціну в 3,5 рази
Павлоград / Wikipedia.org

Управління комунального господарства та будівництва Павлоградської міськради (Дніпропетровська обл.) уклали договір із ТОВ «БК-Новострой» на реконструкцію гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб на загальну суму 129 млн грн. При цьому у кошторисі ціна на металеву сітку в 3,5 рази вища за ринкові ціни, а ймовірна переплата становить 4 млн грн.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Видання зазначає, що у підсумковій відомості найбільша сума 5,54 млн грн йде на металеву сітку 4ВР1 з розміром осередку 100х100 та товщиною дроту 4 мм по 358 грн/кв. м із ПДВ. При цьому інші фірми пропонує таку саму сітку за 97,20 грн/кв. м та по 103 грн/кв. м.

Читайте також:

Також повідомляється, що на тендерах, проаналізованих журналістами така сітка теж дешевша. Наприклад, у будівництві нового укриття на території Дніпровського ліцею її заклали по 97 грн./кв. м. А у кошторисі укриття у гімназії міста Підгородне на Дніпропетровщині така сітка порахована по 133 грн/кв. м. Крім того, нещодавно Криворізька міська лікарня замовила таку сітку за 129 грн/кв. м.

При цьому, як пише видання, на тендері Павлоградської міськради брала участь лише одна компанія ТОВ «БК-Новострой», з якою і був підписаний договір.

Крім того, зазначається, що компанія "БК-Новострой" зареєстрована у 2018 році на Дніпропетровщині. Її власник Вадим Борсяк має ще одну будівельну компанію. При цьому бізнесмен проходить обвинуваченим у справі за присвоєння, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (частина 2 статті 367 КК України).

Видання нагадує, що цю кримінальну справу відкрив Дружківський міський суд Донецької області у 2019 році, а потерпілим вказано відділ освіти Ясинуватської РДА. А всього з 2021 року «БК-Новострой» «натендерив» 370 млн грн, з них 268 млн грн — у Павлогорадської міськради.

Раніше ми писали про те, що військовий цвинтар за 1,8 млрд грн будуватиме консорціум, пов'язаний із підсанкціонованим бізнесменом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK