Митниці в Україні виявили порушення на 15,6 млрд грн із початку року

Вартісний показник виявлених порушень збільшився у 2,5 раза порівняно з аналогічним періодом 2023 року.
Митниці в Україні виявили порушення на 15,6 млрд грн із початку року
Ілюстративне фото / facebook.com/UkraineCustoms

За сім місяців 2024 року митниці Державної митної служби України виявили 5852 порушення митних правил на суму 15,6 млрд грн. Вартісний показник збільшився у 2,5 раза порівняно з аналогічним періодом 2023 року. Про це повідомила пресслужба ДМСУ.

Читайте також:

Зазначається, що в 1678 справах про порушення митних правил тимчасово вилучено предмети правопорушень на суму понад 292,6 млн гривень. Зокрема: 

  • промислові товари на суму майже 200 млн грн;
  • продовольчі товари на суму понад 43,3 млн грн; 
  • транспортні засоби на суму 47,5 млн грн; 
  • валюта на суму 1,8 млн грн. 

За інформацією відомства, у 1893 справах про порушення митних правил, зокрема заведених у попередніх періодах, митницями застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 50,8 млн грн, з яких стягнуто до держбюджету 47,7 млн грн. 

Читайте також:

На розгляд до суду митницями передано 3096 справ про порушення митних правил на суму 12,7 млрд грн. За результатами розгляду справ судами, зокрема заведених у попередні періоди, накладено стягнень (конфіскація товарів та штрафи) на суму понад 1,5 млрд грн.

Раніше ми писали, що в Україні вручили першу підозру після криміналізації контрабанди. Мешканець Чернівецької області підозрюється в контрабанді імпортованої сировини для виготовлення тютюнових виробів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK