Мерія Хмельницького «заховала» кошториси тендеру, щоб ціни не можна було порівняти з ринковими

Будівництвом житла, яке фінансується грантовими коштами Євросоюзу, займатимуться фірми-підрядники компанії Суркіса, Коломойського та дружини Медведчука.
Мерія Хмельницького «заховала» кошториси тендеру, щоб ціни не можна було порівняти з ринковими
Хмельницька міська рада / Wikipedia.org

За даними системи «Прозорро», управління капітального будівництва Хмельницької міської ради 26 липня уклало дві угоди з ТОВ «Новітні енергетичні програми» щодо будівництва трьох багатоквартирних житлових будинків для внутрішньо переміщених осіб за 8,39 млн євро без ПДВ та протирадіаційного укриття в одному з них за 9,66 млн грн із ПДВ. Однак інформацію про кошториси «засекретили», а будівництво житла фінансується грантовими коштами Євросоюзу за програмою «Розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та відновлення звільнених міст в Україні, Компонент ІІ».

Про це пишуть "Наші гроші".

Зазначається, що за словами мера Хмельницького Олександра Семчишини, квартири під ключ з меблями та обладнанням будуть здані до грудня 2025 року на вул. Озерна, 6/2-Г (3 секції на 185 квартир за 8,39 млн. євро без ПДВ). При цьому секція А буде п'ятиповерховою на 29 квартир, секція Б – восьмиповерхова на 79 квартир, а секція – восьмиповерхова на 77 квартир. До цього ж часу буде збудовано укриття площею 240 кв. м розраховано на 400 осіб.

Читайте також:

Видання повідомляє, що при цьому підсумкова відомість ресурсів та кошторису не оприлюднена, що не дозволяє порівняти ціни будматеріалів, обладнання та меблів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Журналісти зазначають, що «Новітні енергетичні програми» будуватимуть житло та укриття спільно з ТОВ «Благо Буд» та ТОВ «Енергосервісна компанія «Адамсон». Підрядників обрали шляхом тендеру по процедурі Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO).

Також журналісти зібрали інформацію про компанії, які будуватимуть житло:

  • Івано-франківська будівельна компанія «Благо Буд» під керівництвом Богдана Попадіна на 90% належить відомому забудовнику та професору права Андрію Луцькому. Ще 10% у ньому має ПрАТ «Прикарпатська інвестиційна компанія «Прінком» Ярослава Лютого.
  • Івано-франківською фірмою «Новітні енергетичні програми» володіє та керує Михайло Горбковий. Вона відома як великий підрядник АТ "Прикарпаттяобленерго". Компанія пов'язана з головою правління «Прикарпаттяобленерго» Олександром Бубеном та з ПП «Альфа Енерго Груп».
  • Ще однією компанією з Івано-Франківська «ЕК «Адамсон» зараз володіють Олександр Бубен та його чеська компанія «Європіан Технолоджі Центер» («European Technology Center»). Бубен є головою правління «Прикарпаттяобленерго» та ексдепутатом Івано-Франківської міськради від «Фронту змін».

Видання нагадує, що "Прикарпаттяобленерго" пов'язують із братами Суркісами, Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим, а також дружиною Віктора Медведчука Оксаною Марченко.

Раніше ми писали про те, що «Київський метрополітен» закупив на тендері рейки на 17% дорожче, ніж у січні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK