До ТОП-10 тендерів минулого тижня увійшла закупівля дизпалива, виготовленого з російської нафти

З 4 по 10 серпня державними та комунальними підприємствами було витрачено 15,26 млрд грн.
До ТОП-10 тендерів минулого тижня увійшла закупівля дизпалива, виготовленого з російської нафти
Sash Bo / unsplash.com

У системі "Прозорро" минулого тижня оприлюднено 56 тис. повідомлень про закупівлю на 15,26 млрд грн. Найбільшою сумою серед тендерів стало 1,8 млрд грн. на будівництво військового кладовища в Гатному Київській області. При цьому серед ТОП переможців виявилася фірма, яка надає дизель «Укрзалізниці», виготовлений із російської нафти.

Про це пишуть "Наші гроші".

Видання зазначає, що після того, як уряд заборонив «Укрзалізниці» укладати прямі угоди з іноземними виробниками дизеля, вона вийшла на «Прозорро.маркет» та почала купувати там. Спочатку виграла "Укрнафта", але тепер і вона програла "Торговому дому Сокар Україна" у боротьбі за підряд у розмірі 529 млн грн.

При цьому повідомляється, що українська дочка азербайджанського державного оператора «Сокар» є одним із великих постачальників дизеля з Угорщини трубопроводом (другим великим постачальником є «Альянс енерго трейд» – підрядник «Укргазвидобування»). В Угорщині дизель виробляють на заводі корпорації MOL. Нафта для виробництва дизеля Угорщина отримує з Росії нафтопроводом, який також проходить територією України.

Читайте також:

Журналісти зазначають, що входження «Сокара» на ринок державних закупівель дизельного палива не є останнім проектом азербайджанців в Україні найближчим часом. Оскільки на рівні президента Володимира Зеленського обговорюється проект заміни російського "Газпрому" на азербайджанський "Сокар" у схемі транзиту газу з Росії через Україну до Угорщини та Словаччини.

Загалом до ТОП-10 тендерів минулого тижня увійшли:

  1. Державна установа Національний військовий меморіальний цвинтар на 1 млрд 759,4 млн грн замовив Консорціуму «Білдінг ЮА» будівництво військового меморіального цвинтаря у Гатному.
  2. Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Харківській області на 1 млрд 500,49 млн грн замовила ТОВ «Група Компаній «Автострада» послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення та штучних споруд на них у Харківській області RU.
  3. ДП Міноборони "Державний оператор тилу" на 882,09 млн грн закупило продукти харчування у ТОВ "Трейд граніт інвест".
  4. Філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» на 529 млн грн закупила дизельне паливо у ТОВ «Торговий Дім Сокар Україна».
  5. КП «Київпастранс» на 351,84 млн грн закупило дизельне паливо у ТОВ «КМ Енерджі».
  6. ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» на 264,78 млн грн купило електроенергії у ДПЗД «Укрінтеренерго».
  7. Державна установа «Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України» на 233,12 млн грн купила у ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» спеціалізовані вантажні автомобілі на базі MAN з колісною формулою 4х4 та 6х6
  8. АТ «Прикарпаттяобленерго» на 200 млн грн замовило у ПП «Альфа енерго груп» роботи з будівництва електричних мереж для забезпечення підключення фізичних та юридичних осіб до електричних мереж, які звернулися до енергокомпанії.
  9. Управління освіти Вишневої міської ради Бучанського району Київської області на 197,64 млн грн замовило у ТОВ «Рембуд-1» реконструкцію будівлі з добудовою Вишнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2.
  10. Управління комунальних ресурсів Миргородської міської ради на 186,66 млн грн замовило у Консорціуму ОБП реконструкцію Миргородської лікарні інтенсивного лікування.

Раніше ми писали про те, що військовий цвинтар за 1,8 млрд грн будуватиме консорціум, пов'язаний з підсанкціонованим бізнесменом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK