В Україні видали перший кредит на газопоршневу електроустановку за програмою "5-7-9"

Укладено першу кредитну угоду на встановлення електростанції, яка працює на газу, у рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%".
В Україні видали перший кредит на газопоршневу електроустановку за програмою "5-7-9"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Державний Ощадбанк першим серед українських банків уклав кредитний договір на встановлення газопоршневої електроустановки в рамках оновлених "Доступних кредитів 5-7-9%". Пільговий кредит надано на закупівлю та встановлення системи генерації потужністю 2,5 МВт. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

"Ми розширили можливості державної програми "Доступні кредити 5-7-9%", аби за кредитні кошти підприємці могли придбати газові генераційні установки. Це дозволить підвищити свою енергетичну стійкість. Сьогодні ми бачимо перші позитивні результати реалізації цієї програми", - прокоментувала міністр економіки Юлія Свириденко.

Так, Ощадбанк надав кредит компанії, яка постачає сировину багатьом українським виробникам товарів першої потреби. Сума кредиту - 28,7 млн грн терміном на 5 років під 9% річних.

Потужність установки - 2,5 МВт, що дозволить підприємству забезпечити себе електроенергією в разі тривалого відключення електрики. 

Читайте також:

Що стосується великого бізнесу, то отримати кредит на енергонезалежність на суму понад 150 млн грн такі клієнти можуть відповідно до меморандуму, підписаного 25 червня провідними українськими банками. Відповідно до нього протягом першого року ставка за таким кредитом буде близькою до облікової ставки Нацбанку - 13,5% річних.

Раніше ми писали, що Sense Bank підписав першу кредитну угоду на придбання та встановлення сонячної електростанції потужністю 30 кВт для ОСББ із Вінниці.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK