Україна може відновити ще 3 ГВт генерації до кінця року: названо умови

В Офісі Президента пройшов брифінг для партнерів України щодо забезпечення потреб нашого енергетичного сектору та підготовки до зими.
Україна може відновити ще 3 ГВт генерації до кінця року: названо умови
Брифінг в ОП / president.gov.ua

Представники Офісу Президента та центральних органів виконавчої влади провели брифінг для партнерів України щодо забезпечення потреб нашого енергетичного сектору та підготовки до осінньо-зимового періоду.

Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента.

Читайте також:

Зазначається, що у режимі відеоконференції у заході взяли участь представники іноземних дипломатичних місій та міжнародних організацій, обласних військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

Повідомляється, що під час брифінгу міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що за наявності необхідного фінансування та проведення відповідних ремонтних робіт до кінця року можна відновити ще близько 3 ГВт генерації електроенергії. Зокрема, за його словами, завдяки допомозі партнерів в Україні вже працюють газоспалювальні установки, які забезпечують розподілену генерацію та підтримують нашу енергосистему.

Також наголошується, що т. в. о. міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков розповів про потреби регіонів та окремих міст держави у блочно-модульних та модульних котельнях. При цьому він зазначив, що допомога партнерів уже задовольняє значну частину цих запитів, зокрема у Харкові та Харківській області.

Крім того, на брифінгу йшлося також про потреби в когенераційних установках і генераторах, що дозволить створити більш незалежну від основної генерації систему теплопостачання.

Раніше ми писали про те, що Кабінет Міністрів на своєму засіданні ухвалив Національний план дій щодо відновлюваної енергетики на період до 2030 року та план заходів щодо його реалізації, згідно з яким частка ВДЕ має становити 27%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK