«Укрнафта» скасувала тендери на 2,56 млрд грн на купівлю когенераційних газопоршневих електростанцій і відразу оголосила нові

Питома вартість станцій за 1 МВт єдиного учасника торгів була майже вдвічі вищою за установки, які раніше закупив Київ.
«Укрнафта» скасувала тендери на 2,56 млрд грн на купівлю когенераційних газопоршневих електростанцій і відразу оголосила нові
ілюстративне фото / ukrnafta.com

За повідомленням у системі «Прозорро» ПАТ «Укрнафта» відхилила єдиного учасника ТОВ «Будспецгарант Груп» у тендерах за трьома когенераційними газопоршневими електростанціями загальною очікуваною вартістю 2,56 млрд грн (без ПДВ) і оголосила нові тендери на 1,58 млрд грн. Вони стосуються постачання 16 менших станцій за нижчою питомою вартістю, але також у короткий термін.

Про це пишуть "Наші гроші".

Видання зазначає, що спочатку планувалося замовити три комплектні когенераційні газопоршневі електростанції загальною потужністю 72-80 МВт. Дві електростанції мають бути потужністю 27-30 МВт із трьома двигунами по 960,14 млн грн, а третя – потужністю 18-20 МВт із двома двигунами за 640,09 млн грн. А очікувана питома вартість становила близько 32-36 млн грн. за один МВт.

Читайте також:

Повідомляється, що на всі тендери прийшла лише «Будспецгарант Груп», яка майже не знизила ціни. Вона пропонувала електростанції MS1 потужністю 27 МВт за 960,14 млн грн. та електростанцію M1 потужністю 18 МВт за 640,00 млн грн. А питома вартість її станцій становила б 36 млн грн. за один МВт. Виробником була вказана компанія Krachtige Generator Groep із Бельгії. Проте «Укрнафта» відхилила «Будспецгарант Груп» із усіх трьох тендерів формально через відсутність цілої низки необхідних документів.

Водночас, як пише видання, у червні Київ замовив установки набагато меншою потужністю 3,3 МВт та 4,5 МВт по 18-19 млн грн. за 1 МВт, тобто вдвічі дешевше. До того ж, питома вартість установок від «Будспецгарант Груп» майже досягає питомої вартості в десятки разів меншої установки потужністю 1 МВт, яку Горішні Плавні нещодавно замовили по 38 млн грн за один МВт.

Зазначається, що після цього «Укрнафта» 8-10 серпня встигла оголосити нові тендери щодо когенераційних газопоршневих станцій загальною потужністю 63,59-76,4 МВт на 1,58 млрд грн. Тепер вона планує замовити більше станцій – 16 штук найменшої потужності від 1-1,3 МВт до 12-14,1 МВт. Вони мають бути виготовлені не раніше 2021 року, а очікувана питома вартість станцій знизилася та становить близько 19-30 млн грн за один МВт.

Раніше ми писали про те, що "Укрнафта" програла тендер "Торговому дому Сокар Україна" на постачання дизельного палива "Укрзалізниці".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK