Кабмін виділив 24 млрд грн на закупівлю безпілотників для Сил оборони, - Шмигаль

Державою вже законтрактовано 1 млн дронів, 500 українських компаній виробляють БпЛА.
Кабмін виділив 24 млрд грн на закупівлю безпілотників для Сил оборони, - Шмигаль
Український військовий / Getty Images

У вівторок, 20 серпня, Кабінет Міністрів виділив 24 млрд грн на закупівлю безпілотників для Сил безпеки й оборони. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

"Сучасна війна неможлива без потужної армії дронів, яка діє ефективно та взаємодіє з іншими родами військ. У виробництві та застосуванні безпілотників Україна зробила справжній прорив. Державою вже законтрактовано 1 млн дронів, 500 українських компаній виробляють БпЛА", - зазначив він.

Також уряд за дорученням президента Володимира Зеленського схвалив законопроєкт, що законодавчо утверджує існування Сил безпілотних систем. 

Читайте також:

"Безпека та оборона завжди на першому місці. Ми приділяємо цьому першочергову увагу. За ініціативи президента Володимира Зеленського в структурі ЗСУ створений окремий рід військ - Сили безпілотних систем. Україна - перша держава у світі, яка завершує їх комплектування", - додав прем'єр-міністр.

Раніше ми писали, що Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони України уклала угоду з українським виробником на постачання наземних дронів-камікадзе.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK