Кабмін схвалив програму водозабезпечення 9 областей: доступ до води отримають ще 2 млн українців

Йдеться про Дніпропетровську, Кіровоградську, Донецьку, Запорізьку, Луганську, Миколаївську, Одеську, Харківську та Херсонську області.
Кабмін схвалив програму водозабезпечення 9 областей: доступ до води отримають ще 2 млн українців
Ілюстративне фото / Getty Images

Під час засідання 20 серпня Кабінет Міністрів схвалив Програму комплексного водозабезпечення територій, які постраждали від війни. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

Йдеться про 9 областей: Дніпропетровську, Кіровоградську, Донецьку, Запорізьку, Луганську, Миколаївську, Одеську, Харківську та Херсонську.

"Після того, як Росія здійснила безпрецедентний теракт на Каховській ГЕС, уряд оперативно виділив кошти для будівництва водогону "Інгулець - Південне водосховище". Його чотири нитки вже діють, і тисячі мешканців Дніпропетровщини отримують питну воду вже сьогодні. Але так само важливо забезпечити водою жителів інших регіонів", - сказав Шмигаль.

За його словами, програма передбачає спорудження систем водозабезпечення, реконструкцію й капітальний ремонт гідротехнічних споруд, розчищення русел річок, будівництво артезіанських свердловин.

Читайте також:

Як зазначив очільник уряду, за результатами її реалізації вже протягом року Миколаївщина має бути забезпечена водою. А до кінця 2025 року доступ до води отримають ще 2 млн українців у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Херсонській і Харківській областях.

Раніше ми писали, що з 12 серпня запрацював на повну потужність магістральний водопровід "Інгулець - Південне водосховище".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK