Рада ухвалила закон щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які захищають Україну

Закон сприятиме утвердженню принципу справедливості в частині реалізації міграційної політики відносно осіб, які захищають суверенітет і незалежність України.
Рада ухвалила закон щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які захищають Україну
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Верховна Рада ухвалила закон щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які беруть участь у захисті територіальної цілісності й недоторканості України. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

Читайте також:

"Закон сприятиме утвердженню принципу справедливості в частині реалізації міграційної політики відносно осіб та членів їх сімей, які захищають суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України", - зазначив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий.

Йдеться про право на отримання посвідок на тимчасове проживання, дозволів на імміграцію або набуття громадянства України.

Особи, які набули громадянство України під час воєнного стану й подали зобов'язання про складання іспитів та які проходять військову службу за контрактом, можуть скласти іспити з основ Конституції України, історії України та рівня володіння державною мовою протягом двох років із дня припинення чи скасування воєнного стану.

Читайте також:

Також законом встановлюється підстава, яка унеможливлює набуття громадянства України особою, що своїми протиправними діями створювала загрозу національній безпеці України. 

Раніше ми писали, що 20 серпня Верховна Рада підтримала законопроєкт №11483, який надає та гарантує соціальні права українським військовим, що виконують завдання на території РФ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK