Західний фонд суттєво заробив на боргах України

Компанія інвестує виключно у проблемні та дефолтні борги по всьому світу.
Західний фонд суттєво заробив на боргах України
Christine Roy / unsplash.com

Україна стала країною, чиїми високоприбутковими борговими зобов'язаннями обсягом 470 мільйонів доларів, керує Arkaim Advisors. Цього року дохідність фонду становила 12%, що перевищує показники 99% інших подібних організацій.

Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також:

Зазначається, що компанія розпоряджається боргами українських державних компаній "Нафтогаз" та "Укрзалізниці", а також компанії "Метінвест". Ці компанії запропонували одні з найвищих показників прибутковості на ринках, що розвиваються, цього року — близько 73%, 52% і 19% відповідно, тоді як середній показник для аналогів становить 9,4%.

Видання зазначає, що до травня Аргентина з її корпоративними та муніципальними кредитами була найбільшим розподілом у фонді, але тепер Україна зайняла велику частку портфеля. Так, у жовтні 2023 року фонд мав 8% розподілу для України, а сьогодні він перевищує 10%.

Крім того, як пише видання, Arkaim Advisors зараз працює над відкриттям хедж-фонду для інвестування виключно в проблемні і дефолтні борги по всьому світу, приділяючи особливу увагу ринкам, що розвиваються.

Нагадується, що Україна досягла принципової домовленості минулого місяця з деякими зі своїх кредиторів щодо реструктуризації понад $20 млрд міжнародного боргу.

Раніше ми писали про те, що з початку року середньозважена вартість державного та гарантованого державою боргу України скоротилася на 10,3% та становить 152,2 млрд дол. США.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK