Підприємство Міненерго замовило кабелі за ціною в 2 рази вищою за ринкові

Договір було укладено без проведення торгів.
Підприємство Міненерго замовило кабелі за ціною в 2 рази вищою за ринкові
ДП "СхідГЗК" / Wikipedia.org

За даними системи «Прозорро», ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» ( «СхідГЗК») Міненергетики без торгів уклало договір з ТОВ «Електроресурс» про постачання кабелів та проводів вартістю 2,11 млн грн (з ПДВ).

Про це пишуть "Наші гроші".

Видання зазначає, що цього року до Жовтих Вод на Дніпропетровщині на умовах DDP поставлять кабелі та проводи протягом 30 днів після заявки, а замовник оплачуватиме його протягом двох місяців після поставки. При цьому більшість цін виявилися вдвічі вищими за липневий прайс-лист великого постачальника «Укрпровід». Крім того, на тендерах інших замовників ці позиції теж можна знайти вдвічі дешевше.

Читайте також:

Повідомляється, що, наприклад, найбільша сума 501 тис. грн йде на гнучкий мідний кабель КГ 3х50+1х16 по 2 332 грн/м. Липневий прайс «Укрпроводу» пропонує його по 1026 грн/м, що вдвічі дешевше.

Журналісти також зазначають, що у липні філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» замовила іншому постачальнику такий кабель по 1068 грн/м, що теж удвічі дешевше. Але постачання буде на інших умовах – залізниця отримуватиме товар швидше – протягом місяця після постачання, але й платитиме швидше – протягом двох тижнів після постачання.

Крім того, повідомляється, що найдорожчим з усіх є кабель АСБ-10 3х150 по 4 203 грн/м. У липневому прайсі «Укрпроводу» найкращий кабель АСБл-10 3х150 з додатковими лавсановими стрічками під бронею для більшої корозійної стійкості коштує 2 216 грн/м, тобто вдвічі дешевше. А днями «Львівелектротранс» замовив кабель АСБл-10 3х150 по 2 142 грн/м, що теж вдвічі дешевше.

Видання зазначає, що минулого разу «СхідГЗК» замовляв кабелі та проводи у лютому у ТОВ «Торговий дім «Енергоальянс». Ті позиції, які збігаються з нинішнім договором, були вдвічі дешевшими. Проте лютневі договори розірвали у червні за згодою сторін із незначною оплатою. Потім на відкриті торги двічі ніхто не приходив, тож договір було укладено безпосередньо.

Журналісти повідомляють, що компанією «Електроресурс» із Теребовлі Івано-Франківської області володіють запорожці Василь Подріз та Дмитро Чумаченко. Також їм належать теребовлянські ТОВ «Промислова компанія Промбізнесгруп» та ТОВ «Рестайл Груп». Директором компанії є Андрій Сарський. Фірма з 2017 року отримала підряди на 5,48 млн грн, з яких цей – найбільший.

Раніше ми писали про те, що Управління державної охорони за результатами тендеру замовило ТОВ "ВіДі Еліт" автомобілів Lexus на 9,81 млн грн, а в комплектації Luxury аналогічні авто зі знижкою коштували б на 700 тисяч дешевше.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK