Ще один банк почав видавати енергокредити для ОСББ за програмою "5-7-9%" - Мінекономіки

Глобус Банк видав свій перший енергокредит для ОСББ за програмою "Доступні кредити 5-7-9".
Ще один банк почав видавати енергокредити для ОСББ за програмою "5-7-9%" - Мінекономіки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельні кооперативи (ЖБК) почали отримувати кредити на купівлю та встановлення енергообладнання за програмою "Доступні кредити 5-7-9". Зокрема, Глобус Банк видав свій перший енергокредит для ОСББ за цією програмою, повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

"Серед пріоритетів уряду - підготовка до опалювального сезону, тому одним із першочергових кроків стало розширення програми "Доступні кредити 5-7-9%", завдяки якій ОСББ та ЖБК можуть подати заявку до одного з 46 уповноважений банків та отримати кредит до 5 млн грн терміном до 5 років під 7% річних. Такою можливістю скористалось ОСББ "ЖК "Грінвуд" у Львівській області для придбання та встановлення сонячних електростанцій у двох багатоквартирних будинках", - розповіла міністр економіки Юлія Свириденко.

Зі свого боку голова правління Глобус Банку Сергій Мамедов зазначив, що державні програми з енергокредитування значно збільшують можливості громадян позбутися всіх складнощів, пов'язаних з енергопостачанням.

Читайте також:

Для бізнесу та громадян наразі доступні наступні кредитні інструменти:  

  • розширена програма "Доступні кредити 5-7-9%" для бізнесу на купівлю та встановлення електрогенераційних установок на газу. Сума пільгового кредиту - до 150 млн гривень, строк кредитування - до 10 років;
  • пільгове кредитування проєктів із відновлення енергетичної інфраструктури, яке надають 19 найбільших банків України. Сума кредитів може становити до 25 млн євро. Термін кредиту - до 5-7 років;
  • програма "Доступні кредити 5-7-9%" для ОСББ та ЖБК. Сума такого кредиту може складати до 5 млн грн терміном до 5 років під 7% річних. Програма працює в комбінації з програмою "ГрінДІМ". ОСББ та ЖБК в рамках цієї програми зможуть отримати компенсацію до 70% вартості проєкту після його облаштування; 
  • пільгове кредитування під 0% для домогосподарств на установку сонячних панелей із системами накопичення енергії та вітрових установок. Сума кредиту - до 480 тис. грн. Термін кредитування - 10 років.

Раніше ми писали, що державний Ощадбанк першим серед українських банків уклав кредитний договір на встановлення газопоршневої електроустановки в рамках оновлених "Доступних кредитів 5-7-9%".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK