Приймальне відділення київської лікарні швидкої допомоги відремонтують за завищеними цінами

Вартість практично всіх будматеріалів у 1,5-2 рази більша за ринкову.
Приймальне відділення київської лікарні швидкої допомоги відремонтують за завищеними цінами
Київська міська клінична лікарня швидкої медичної допомоги / bsmp.kiev.ua

За даними системи «Прозорро» КНП "Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги" КМДА 19 серпня за результатами тендеру замовила ТОВ "Абсолют Клімат" капітальний ремонт приймального відділення за 103,91 млн грн. При цьому ціни майже всіх будматеріалів завищені в 1,5-2 рази.

Про це пишуть "Наші гроші".

Читайте також:

Видання зазначає, що, згідно з договором, до кінця 2025 року влаштують відділення екстреної допомоги у лівому крилі будівлі по вул. Братиславська, 3 у Деснянському районі. А саме влаштують стелю, підлогу, стіни, двері, вікна, опалення, водопровід та каналізацію, вентиляцію, кондиціювання, пожежну сигналізацію, систему виклику медичного персоналу.

Повідомляється, що «Київську міську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги» очолює Віктор Дорош, а уповноваженою особою із закупівель є Альона Ахтирцева. Цю лікарню підпорядковано Департаменту охорони здоров'я КМДА, директором якого з 2017 року Валентина Гінзбург. Діяльність цього Департаменту з 2022 року контролює перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. При цьому сам проект без торгів замовляли ТОВ «Інжинірингбуд Лтд» за 1,35 млн грн, яке зараз належить Євгену Ковгарову, раніше співвласником був В'ячеслав Березовський, якому належить нинішній підрядник ТОВ "Абсолют Клімат".

Журналісти також зазначають, що практично за всіма позиціями будматеріалів ціни вищі в 1,5-2 рази від тих, що пропонуються різними спеціалізованими магазинами та виробниками, а також від тих, що фігурували у весняному тендері з ремонту стаціонару «Київської міської клінічної лікарні № 3».

При цьому повідомляється, що "Абсолют Клімат" отримала підряд без конкуренції, тому що на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Журналісти зазначають, що київська фірма належить В'ячеславу Березовському. Він також володіє столичним ТОВ «Фітнес Сіті» з Віталієм Романовим, Лілією Муштенко та директором ГО «Федерація бодібілдингу, фітнесу та бодіфітнесу міста Києва» Віталієм Усеченком.

Видання нагадує, що з 2017 року «Абсолют Клімат» натендерив 4,31 млрд грн, найбільше – КНП Медичний центр реабілітації та паліативної допомоги (раніше київський Госпіталь ветеранів війни).

Раніше ми писали про те, що служба відновлення та розвитку інфраструктури в Дніпропетровській області замовило на 223,03 млн грн у ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» капітальний ремонт автомобільної дороги, який вже фігурував у тендерному скандалі 2021 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK