Рейдер київського музею в Пирогово пов'язаний із кінним бізнесом

Музей за підтримки Мінкульту планує оскаржити захоплення майна у Верховному Суді.
Рейдер київського музею в Пирогово пов'язаний із кінним бізнесом
ілюстративне фото / pirogovo.org.ua

Національний музей народної архітектури та побуту України за підтримки Мінкульту найближчим часом планує подати до Верховного Суду касаційну скаргу щодо рішення Північного апеляційного господарського суду про присвоєння території та майна музею рейдерами.

Про це повідомляє прес-служба Мінкульту із посиланням на прес-конференцію в.о. міністра Ростислава Карандєєва та гендиректора музею Оксани Повякель.

Читайте також:

Зазначається, що восени 2020 року група невстановлених осіб спробувала рейдерське захоплення нерухомого майна нежитлових будівель та земельної ділянки шляхом їх реєстрації на ТОВ «МАНЕЖ-ХОЛ». При цьому музей у Пирогові використовує це майно на законних підставах із 1970-х років.

Повідомляється, що з метою захисту культурної спадщини та інтересів держави Музей звернувся за захистом до Офісу антирейдерства Міністерства юстиції, який у липні 2022 року змінював незаконну реєстрацію держмайна на ТОВ «МАНЕЖ-ХОЛЛ». Також порушено кримінальну справу під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора України.

Однак у липні 2024 року ТОВ «МАНЕЖ-ХОЛЛ», не погоджуючись із рішенням Господарського суду міста Києва, подало апеляційну скаргу до Північного апеляційного господарського суду, яка була задоволена.

«Рішення Північного апеляційного господарського суду на користь ТОВ «МАНЕЖ-ХОЛЛ» було неправомірним. Саме тому сьогодні музей у Пирогові разом із МКІП, а також Мін'юстом подають касаційну скаргу до Верховного Суду України. Я особисто стежу за тим, щоб її підкріпили всі необхідні документи. Ми дуже сподіваємося, що судді розглядатимуть скаргу відповідно до українського законодавства та совісті», – заявив Ростислав Карандєєв.

Як свідчить інформація з відкритих баз даних, власником та бенефіціаром ТОВ «МАНЕЖ-ХОЛЛ» є Максімчук Вадим Володимирович, а основним видом діяльності фірми є освіта у сфері спорту та відпочинку. Компанія була заснована у 2015 році та зареєстрована у Києві по вул. Касіяна Василя, будинок, 1.

Крім «Манеж Холла» Вадим Максімчук є власником ТОВ «УКРАЇНО-АРАБСЬКА КІННА ФЕДЕРАЦІЯ», ТОВ «НДП „СПЕЦВИРОБНИЦТВО“», ТОВ «ДОНБАС ТОРГ», КСДЮШ «АВАНГАРД» та рядом інших компаній.

До 2020 року ще одним бенефіціаром «Манеж Холла» був Аветісян Георгій Араратович, який зараз є власником ТОВ «МАНЕЖ А-ЛЯ ОПЕРА», ТОВ «УКРАЇНО-АРАБСЬКА КІННА ФЕДЕРАЦІЯ», СПХХ «СТАДІОН СПАРТАК» та СТАДІОН СПАРТАК.

Як відомо, згідно з рішенням Київської міської ради від 7 червня 2024 року, КСДЮШ «АВАНГАРД» та ТОВ «Санеквітрек» була передана в оренду терміном на 10 років земельна ділянка площею 0,4439 га для експлуатації та обслуговування адмінбудівель та офісних будівель, що займаються підприємницькою діяльністю за адресою вул. Касіяна Василя 1.

Раніше, як писали ЗМІ, у 2011 році "Всеукраїнський Союз конярів" (AUHB), в особі їхніх керівників Адіба Саттуфа та Вадима Максімчука підписали договір про вступ до Світової організації арабських скакунів (WAHO).

Раніше ми писали про те, що за січень-березень 2024 року в Україні зафіксовано 188 кримінальних проваджень, що вже в 1,3 разу більше за показники відповідного періоду минулого року, коли було відкрито 147 справ. Найбільше кримінальних справ по ст. 205-1 "Підробка документів", на які припадає 73%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK