Хід конем: після козлів Путін розрахувався з КНДР за зброю кобилами

Північна Корея створює мережу кінних військових підрозділів.
Хід конем: після козлів Путін розрахувався з КНДР за зброю кобилами
Kelly Forrister / unsplash.com

Лідер КНДР Кім Чен Ин отримав нову партію коней з РФ, у тому числі 19 жеребців і п'ять кобил. Це орловські рисаки, котрих любить корейський диктатор.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на публікацію в The Times.

Читайте також:

Видання зазначає, що це постачання є продовженням договору, згідно з яким у 2022 році до Пхеньяну відправили 30 коней цієї ж породи. А КНДР з 2020 по 2023 рік витратила щонайменше 600 тисяч доларів на імпорт породистих коней із РФ.

«Незважаючи на те, що країна активно розвиває ядерну зброю та балістичні ракети, Північна Корея створює мережу кінних військових підрозділів. Однак значення цих тварин для Кіма має більш символічний, ніж військовий характер. Вони є невід'ємною частиною культу особистості, створеного навколо нього та його сім'ї. Державні ЗМІ неодноразово показували, як Кім Чен Ин у дитинстві та юності їздив верхи разом із батьком Кім Чен Іром», – пише видання.

Раніше ми писали про те, що РФ відправила до Північної Кореї першу партію дрібної рогатої худоби (432 нестільні козочки і 15 козликів) після візиту президента РФ Володимира Путіна до Пхеньяна і підписання Договору про всеосяжне стратегічне партнерство.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK