В Україні можуть відмовитися від "копійок": скільки потрібно грошей на нові монети

За словами голови НБУ, нові монети перебуватимуть в обігу паралельно з копійками.
В Україні можуть відмовитися від "копійок": скільки потрібно грошей на нові монети
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національний банк України запропонував змінити назву розмінних монет із "копійка" на "шаг". Це можна буде зробити без додаткових витрат, заявив голова НБУ Андрій Пишний.

Читайте також:

Зазначається, що Національний банк разом із науковцями детально дослідив історію грошового обігу України. Вони дійшли висновку, що історично обґрунтованою назвою української монети має стати "шаг".

За словами голови НБУ, незважаючи на те, що для введення шагів будуть потрібні розробка їхніх ескізів і карбування, додаткових грошей на це не буде витрачено.

Читайте також:

"Жодних додаткових витрат на розроблення ескізів та карбування шагів не буде. Ні з державного бюджету, ні з бюджету НБУ. Нові монети перебуватимуть в обігу паралельно з копійками. І це також дасть змогу уникнути додаткових витрат на утилізацію копійок і виготовлення шагів на їх заміну", - пояснив Пишний.

Раніше ми писали, що для відновлення історичної справедливості, сприяння дерусифікації та відродженню національних традицій у грошовому обігу України Національний банк ініціює зміну назви розмінних монет із "копійка" на "шаг".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK