Верховній Раді присвятили пам'ятну монету: що відомо

Пам'ятну монету "Парламентаризм" введено в обіг 30 червня 2024 року.
Верховній Раді присвятили пам'ятну монету: що відомо
Нова пам'ятна монета НБУ / bank.gov.ua

У п'ятницю, 30 серпня, у приміщенні Верховної Ради України відбулася презентація нової пам'ятної монети "Парламентаризм". Вона присвячена Верховній Раді. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

Пам'ятну монету "Парламентаризм" введено в обіг 30 червня 2024 року. Вона має номінал 5 гривень, виготовлена з нейзильберу. Тираж - 50 000 штук у сувенірному пакуванні.

На аверсі монети у верхній частині зображені стилізовані силуети сучасних українців, які є представниками різних соціальних, вікових та професійних груп. Це втілює ідею багатогранності українського народу та підкреслює, що згідно з Конституцією України носієм суверенітету та єдиним джерелом влади в Україні є народ.

Читайте також:

Між силуетами розміщені написи: права, свобода, демократія, людина, захист Вітчизни, народ, парламентаризм, розвиток країни, інклюзивність, рівність, євроінтеграція та закон, що відображають фундаментальні принципи демократії.

Нижче зображено впізнаване всіма українцями інформаційне табло для відображення в сесійній залі Верховної Ради результатів голосування.

На реверсі по колу розміщено стилізований український орнамент, а в центрі композиції на дзеркальному тлі логотип Верховної Ради України.

t.me/nbu_ua

Читайте також:

Придбати пам'ятну монету можна буде в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ, а також у банків-дистриб'юторів.

Раніше ми писали, що 23 серпня 2024 року Національний банк України ввів у обіг нові пам'ятні монети "Пльонтанізм" (Іван Марчук), які продовжують серію "Українська спадщина".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK