В Україні в обігу з'явиться нова 10-гривнева монета: що про неї відомо

Монета продовжує серію "Збройні сили України" та присвячується українським воїнам-зв'язківцям.
В Україні в обігу з'явиться нова 10-гривнева монета: що про неї відомо
В обігу з'явиться нова 10-гривнева монета / bank.gov.ua

В Україні в обігу з'явиться нова пам'ятна монета, присвячена Військам зв'язку та кібербезпеки Збройних сил України. Про це повідомила пресслужба Національного банку.

Читайте також:

Презентація монети "Війська зв’язку та кібербезпеки Збройних сил України" відбулася 8 серпня 2024 року, у День військ зв'язку. Вона продовжує серію "Збройні сили України" та присвячується українським воїнам-зв'язківцям.

Аверс монети ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

Читайте також:

На реверсі монети по колу містяться написи "Війська зв'язку та кібербезпеки ЗСУ" та гасло її військовослужбовців: "Сильні тримати зв'язок!". У центрі композиції, немов щит, що захищає інформаційний простір, зображено емблему Військ зв'язку та кібербезпеки ЗСУ. На задньому плані схематично зображені лабіринти, які символізують передавання зашифрованих даних через заплутані захисні системи кіберпростору, де точиться невидима війна.

"Як і всі інші обігові монети України, обігова пам'ятна монета "Війська зв'язку та кібербезпеки Збройних сил України" є обов'язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів та зарахування на рахунки", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук таких пам'ятних монет.

Раніше ми писали, що 22 липня 2024 року в обігу з'явилася нова пам'ятна монета "Українська бавовна. Лелека-100". Її номінал - 5 гривень, тираж - до 75 000 штук.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK