НБУ виводить з обігу деякі купюри та монети: які гроші потрібно обміняти

Обміняти монети дрібних номіналів та банкноти гривні старого дизайну можна до кінця дії воєнного стану та довше.
НБУ виводить з обігу деякі купюри та монети: які гроші потрібно обміняти
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українцям потрібно обміняти монети дрібних номіналів та банкноти гривні старого зразка, введені в обіг до 2003 року, оскільки вони вилучаються з обігу та перестали бути засобом платежу. Про це повідомила пресслужба Національного банку.

Читайте також:

Монети дрібних номіналів та банкноти гривні старих зразків до 2003 року можна буде обмінювати до кінця дії воєнного стану в Україні та ще впродовж трьох місяців (90 днів) після його припинення або скасування.

Йдеться про розмінні монети номіналами 1, 2, 5 та 25 копійок та банкноти номіналами 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 та 200 гривень зразків до 2003 року всіх років випуску. 

"Вони вже тривалий час вилучаються з обігу, їх не приймають під час готівкових розрахунків за товари та послуги", - йдеться в повідомленні.

bank.gov.ua

Як пояснили в НБУ, це частина комплексного рішення з оптимізації номінального ряду банкнот та монет гривні, спрямованого на підвищення захисту і якості грошей та спрощення готівкових розрахунків.

Читайте також:

Де здійснити обмін

Обміняти монети дрібних номіналів та банкноти гривні старих зразків до 2003 року можна безкоштовно й без обмежень у підрозділах Національного банку, а також у низці відділень уповноважених банків: Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк, ПУМБ.

Раніше ми писали, що 25 червня 2024 року Національний банк України ввів у обіг нову пам'ятну монету "Медичні сили Збройних сил України".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK