В обігу з'явилися нові 10 гривень: НБУ показав монету

Нова обігова пам'ятна монета присвячена Медичним силам Збройних сил України.
В обігу з'явилися нові 10 гривень: НБУ показав монету
Нова пам'ятна монета НБУ / bank.gov.ua

25 червня 2024 року Національний банк України ввів у обіг нову обігову пам'ятну монету "Медичні сили Збройних сил України". Про це повідомили в НБУ.

Читайте також:

"Ця монета продовжує серію "Збройні сили України" та присвячена самовідданій праці військових медиків, які забезпечують кваліфіковану та спеціалізовану медичну допомогу як військовослужбовцям, так і цивільному населенню, що опинилося в зоні бойових дій", - йдеться в повідомленні.

Нова монета має номінал 10 гривень. Вона виготовлена зі сплаву на основі цинку з нікелевим покривом, тираж - 10 000 000 штук (зокрема 500 000 штук у сувенірному пакованні).

Як виглядає

Читайте також:

Аверс монети ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

На реверсі монети по колу розміщені написи. У центрі композиції рельєфно зображено емблему Командування Медичних сил ЗСУ, в основі якої "британський" геральдичний щит. Центральним елементом щита є хрест, на який накладено стилізовану змію, що обвиває пірнач. Хрест символізує визнаний у Європі та світі знак всебічної допомоги та захисту, а змія - символ медичних сил. На задньому плані схематично зображено пікселі камуфляжу.

Нова пам'ятна монета НБУ
Нова пам'ятна монета НБУ / bank.gov.ua

Читайте також:

Як і всі інші обігові монети України, монета "Медичні сили Збройних сил України" є обов'язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів та зарахування на рахунки.

Раніше ми писали, що Національний банк України випустив нові пам'ятні монети "Крапля життя". Вони присвячені донорам крові.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK