В Україні з'явилися нові 10 гривень: як виглядає монета та кому присвячена

НБУ ввів у обіг нову пам'ятну монету номіналом 10 гривень.
В Україні з'явилися нові 10 гривень: як виглядає монета та кому присвячена
В обігу з'явиться нова пам'ятна монета / t.me/nbu_ua

У середу, 29 травня 2024 року, Національний банк України презентував нову обігову пам'ятну монету "Державна спеціальна служба транспорту". Вона має номінал 10 грн. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Читайте також:

Зазначається, що ця монета присвячена Державній спеціальній службі транспорту - військовому формуванню у складі системи Міністерства оборони України.

Пам'ятну монету ввели в готівковий обіг 29 травня. Її тираж - 10 000 000 штук (зокрема 510 000 штук як сувенірна продукція).

Читайте також:

Аверс монети ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

На реверсі монети по колу розміщено написи "Державна спеціальна служба транспорту" та гасло її військовослужбовців: "Незламані духом відновлять Україну!". У центрі композиції рельєфно зображено емблему служби та схематичний міст, що символізує транспортну інфраструктуру України.

В обігу з'явиться нова пам'ятна монета
В обігу з'явиться нова пам'ятна монета / t.me/nbu_ua

Читайте також:

Як і всі інші обігові монети України, нова монета є обов'язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів та зарахування на рахунки.

Раніше ми писали, що 23 травня 2024 року Національний банк України ввів у обіг пам'ятні монети "Орьнек. Кримськотатарський орнамент". Вони продовжують серію "Українська спадщина".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK