Продукти для армії на мільярди гривень постачає фірма, пов'язана з оточенням Януковича

У Держоператорі тилу запевняють, що компанія пройшла всі перевірки, заперечуючи власні заяви річної давності.
Продукти для армії на мільярди гривень постачає фірма, пов'язана з оточенням Януковича
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

ДП Міноборони "Державний оператор тилу" (ДОТ) уклало договір з ТОВ "Трейд Граніт Інвест" більш ніж на 2 млрд грн на закупівлю продуктів харчування для військових до кінця 2024 року. Ця компанія пов'язана з екс-чиновниками президента Януковича, а минулого року глава ДОТ Арсен Жумадилов заявляв, що ТОВ «Трейд Граніт Інвест» забезпечує військових неякісними продуктами або порушує терміни постачання.

Про це повідомляє "Слідство.Інфо".

Читайте також:

Зазначається, що за даними системи «Прозорро», у липні за результатами тендеру із 5 учасників із найнижчою сумою пропозиції перемогло ТОВ «Трейд Граніт Інвест». При цьому загальна ціна договору, з розрахунком до кінця 2024 року, становить 2 млрд 23 млн 875 тис. грн., у тому числі ПДВ — 337 млн 312 тис. 500 грн.

Видання повідомляє, що засновником компанії ТОВ "Трейд Граніт Інвест" є Юлія Павліченко. Колишня бенефіціарка ТОВ "Прайм-Фьюжн-Сейл" (попередня назва "Максмед Інтернешнл"), чия фірма блокувала торги "Укрзалізниці" на мільярди гривень завдяки оскарженням в Антимонопольному комітеті.

Також наголошується, що у самому ДОТ, ТОВ "Трейд Граніт Інвест" пов'язують із колишньою групою "Трейд Коммодіті" Андрія Адамовського та екс-чиновника уряду Януковича Владислава Якубовського. Проте, наразі, у прес-службі держпідприємства пояснили, що ТОВ «Трейд Граніт Інвест» пройшло перевірку відповідно до вимог постанови Кабміну від 11.11.2022 № 1275, яка регулює питання оборонних закупівель в умовах воєнного стану.

Видання нагадує, що у лютому 2024 року ТОВ «Трейд Граніт Інвест» подало позовні вимоги до Шостого адміністративного апеляційного суду, в яких заперечує вимоги процедур закупівлі продовольства, оголошених ДОТ. Зокрема, фірма виступила проти надання доказів проведення дезінфекції складських приміщень та використання касових апаратів не менше ніж 50% заявлених складів. Рішенням колегії суддів було скасовано вимогу ДОТ про розірвання співпраці з компаніями, які не виконали своїх зобов'язань перед Мінобороною у 2022-2023 роках.

Зазначається, що на запит журналістів видання у прес-службі ДОТ відповіли, що компанію перевірили на відповідність вимогам антикорупційного та санкційного законодавства та не мали причин для відмови постачальнику у закупівлі.

«Основна відмінність на друге півріччя 2024 року – це перевірка командою ДП «ДОТ» кваліфікаційних вимог та операційної спроможності постачальників, визначених переможцями. ДОТ контролює, скільки і коли замовляється, що і коли поставляється, фіксує скарги, якщо вони є, і оперативно реагує», - заявили у прес-службі Держоператора тилу.

Раніше ми писали про те, що КП "Централізована закупівельна організація Харківської міськради" провела тендер на закупівлю газопоршневих установок на 410,97 млн грн, в якому перемогло ТОВ «Броварський завод котельного обладнання Арденз», власники якого можуть бути пов'язані з підозрюваним у держзраді та шпигунстві Володимиром Сівковичем . .



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK