Банки в Україні схвалили 5,8 млрд грн пільгових кредитів для посилення енергонезалежності

З початку червня банки отримали 1975 заявок від бізнесу на кредитування проєктів із відновлення енергетичної інфраструктури на загальну суму 46,4 млрд гривень.
Банки в Україні схвалили 5,8 млрд грн пільгових кредитів для посилення енергонезалежності
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З початку червня 2024 року банки в Україні отримали 1975 заявок від бізнесу на кредитування проєктів із відновлення енергетичної інфраструктури на загальну суму 46,4 млрд гривень. Уже схвалено заявки на суму 5,8 млрд гривень. Про це повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник, посилаючись на дані Національного банку.

Читайте також:

Він нагадав, що для нарощування потужностей розподіленої генерації та підготовки до проходження зими уряд ухвалив низку рішень щодо спрощення приєднань до електричних та газових мереж, умов будівництва нової генеруючої потужності.

Також ухвалено рішення щодо низки фінансових інструментів.

Зокрема, це програма безвідсоткового кредитування для побутових споживачів, яка дозволяє залучити до 480 000 грн при нульовій ставці для придбання до 30 кВт встановленої потужності сонячних панелей та інвентора як системи накопичення енергії, також програма "5-7-9" для бізнесу та співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), програма "ГрінДІМ".

Читайте також:

"Учасниками таких програм є ціла низка банків-партнерів. За даними Національного банку, на сьогодні вже отримано заявок на понад 46 млрд грн. Це свідчить про активний інтерес громадян до встановлення резервних типів енергоживлення", - наголосив Колісник.

Раніше ми писали, що Глобус Банк видав свій перший енергокредит для ОСББ за програмою "Доступні кредити 5-7-9".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK