У Нацбанку після переговорів із МВФ пообіцяли не допустити надмірного коливання гривні

Обмінний курс і далі виконуватиме функцію поглинача шоків.
У Нацбанку після переговорів із МВФ пообіцяли не допустити надмірного коливання гривні
Андрій Пишний / facebook.com/pyshnyy

У Національному банку прокоментували досягнення угоди на рівні персоналу з місією МВФ в Україні щодо отримання наступного траншу близько 1,1 млрд дол., зазначивши при цьому, що регулятор не допустить надмірних коливань гривні.

Про це повідомив голова Нацбанку Андрій Пишний у Фейсбук.

Читайте також:

Підбиваючи підсумки місії МВФ, він, зокрема, зазначив, що НБУ активно долучатиметься до максимізації можливостей ринку ОВДП, а також продовжить рухатися у напрямку валютної лібералізації відповідно до Стратегії пом'якшення валютних обмежень.

Крім того, за його словами, Нацбанк переходить до більшої гнучкості обмінного курсу та повертається до інфляційного таргетування.

«Обмінний курс і далі виконуватиме функцію поглинача шоків і допомагатиме економіці пристосовуватися до внутрішніх та зовнішніх змін. Наша політика у поєднанні з керованою гнучкістю й надалі запобігатиме надмірним коливанням і втраті контролю за інфляційними та курсовими очікуваннями», – заявив Андрій Пишний.

Раніше ми писали про те, що місія Міжнародного валютного фонду вимагає від України девальвації гривні та зниження відсоткових ставок з метою отримання фінансової підтримки Фонду.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK