У Міндовкілля оцінили збитки через забруднення річок Сейм та Десна: названо суму

Потрапляння забруднених вод від російського цукрового заводу в Сейм призвело до значної екологічної шкоди, з наслідками якої Україна бореться вже кілька тижнів.
У Міндовкілля оцінили збитки через забруднення річок Сейм та Десна: названо суму
Річка Десна в Чернігові, 8 вересня 2024 року / facebook.com/EnvironmentalofUkraine

Сума збитків довкіллю в Чернігівській та Сумській областях через забруднення річок Сейм та Десна вже становить понад 405 млн гривень. Про це заявила міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Грінчук.

Читайте також:

Вона зазначила, що потрапляння забруднених вод від російського цукрового заводу в Сейм призвело до значної екологічної шкоди, з наслідками якої Україна бореться вже кілька тижнів.

За словами Грінчук, забруднена вода рухається до кордону з Київщиною.

"Зрозуміло, у людей виникає багато запитань та острахів. Чи вплине ситуація на водозабезпечення? Якою буде якість води та чи взагалі буде вода в киян? Одразу наголошую, ситуація контрольована. Усі органи державної та місцевої влади, відповідальні служби працюють у посиленому режимі, щоб мінімізувати наслідки. Забруднення вже менш концентроване, ніж було на початку в Сеймі та в точках відбору води на Чернігівщині. До Київщини воно дійде ще в меншій концентрації", - розповіла міністр.

Читайте також:

За даними Київводоканалу та оцінками науковців, очисні споруди Київщини впораються з цим викликом. Крім того, Київводоканал заготував 120 тонн пилоподібного активованого вугілля. 

"У разі погіршення ситуації застосовуватиметься технологія посиленого очищення води. Тож якість води у кранах споживачів не зміниться", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що збитки України через міни та інші вибухонебезпечні предмети становлять 11,2 млрд доларів щорічно. Це еквівалентно 5,6% ВВП України у 2021 році.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK