Чехія допоможе відновити одну з областей України: у пріоритеті три галузі

Чехія висловила готовність взяти патронат над відновленням Дніпропетровщини.
Чехія допоможе відновити одну з областей України: у пріоритеті три галузі
Олексій Кулеба / facebook.com/Ministry.for.restoration

Чеська Республіка допоможе відновити Дніпропетровську область. У пріоритеті Праги відразу три галузі: генерація енергії, водопостачання та сфера охорони здоров'я. Про це йшлося під час зустрічі міністра розвитку громад та територій України Олексія Кулеби та урядового уповноваженого Чеської Республіки з питань відновлення України Томаша Копечного, повідомила пресслужба Міністерства громад та територій.

Читайте також:

Чехія висловила готовність взяти патронат над відновленням Дніпропетровщини. Такою обговорили започаткування постійно діючої робочої групи, що працюватиме з проєктами відбудови, а також відкрити генеральне консульство Чеської Республіки в Дніпрі.

"Ми будемо дуже раді сфокусуватися на новому проєкті, який ми з вами погодимо, і докласти всіх зусиль там, де інші відмовляються це робити. Ми підтримуємо Україну та її мешканців, бо це вклад і в нашу безпеку", - наголосив Копечний.

У рамках підтримки Дніпропетровщини в період 2023-2024 років Чехія надала багатофункціональні медичні ліжка та дизель-генератори для Кривого Рогу, а для Марганця та Нікополя - газові обігрівачі, медичне обладнання та станції очищення води.

Читайте також:

Також у Харківській області Чехія вже впроваджує низку проєктів. Наприклад, область уже отримала 7 когенераційних станцій для громад області, 20 мвт турбіну для міста та дороговартісне обладнання для комунального підприємства "Харківські теплові мережі".

Зазначається, що, окрім гуманітарної допомоги, Чехія надає Україні значну військову підтримку.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України виділив додаткові 2,5 млрд грн для відновлення енергосистеми Харкова та Харківської області.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK