Одеська мерія замовила вікна для ліцею, які вже були замінені весною

Тендер на 32,5 млн пройшов з одним учасником та за завищеними цінами.
Одеська мерія замовила вікна для ліцею, які вже були замінені весною
ілюстративне фото / omr.gov.ua

За даними системи «Прозорро», управління капітального будівництва Одеської міськради 26 серпня за результатами тендеру замовило ТОВ «Консалтинг-Буд» капітальний ремонт школи за 32,54 млн грн. При цьому торги пройшли без інших учасників, а до кошторису включено вікна, які навесні вже встановили благодійники.

Про це пишуть "Наші гроші".

Читайте також:

Видання зазначає, що у грудні 2023 року у двір ліцею «Михайлівський» потрапила російська ракета, внаслідок чого у будівлі вилетіли вікна та двері, пошкоджено фасад, потріскалися стіни та обрушилася штукатурка у приміщеннях. Після того, як проект капремонту було затверджено, його передали Управлінню капбудівництва та виділили 35 млн грн.

Водночас, як пише видання, у травні 2024 року місцеві журналісти опублікували репортаж із цього ліцею, де вже йшов певний ремонт. Зокрема, замінювали вікна за рахунок Благодійного фонду Леруа Мерлен Солідарність. На фото частина вікон змонтована, частина знаходиться у коридорах. На захисній плівці на вікнах видно бренди Aluplast та Profilink, а на підвіконнях – Fachmann.

При цьому повідомляється, що в липні 2024 року Управління капбудівництва оголосило тендер очікуваною вартістю 32,7 млн ​​грн. На нього прийшов лише «Консалтинг-Буд» із ціною 32,54 млн грн. Однак у підсумковій відомості ресурсів найбільша сума 5,65 млн грн йде на металопластикові віконні блоки з невідомими характеристиками по 11 217 грн за квадратний метр, що значно перевищує ринкові ціни.

Так, наголошується, що нещодавно на тендері з реконструкції пошкодженого ліцею у Фастові Київської області металопластикові віконні блоки із профілю Rehau Євро70 зі склопакетом 4-10Ar-4-10Ar-4i було враховано по 4 400 грн/кв. м.

Як з'ясували журналісти, київське ТОВ «Консалтинг-Буд» володіє та керує львів'янка Любомира Кожушко, а раніше засновниками були киянин Віктор Іваниця та ТОВ «Інтелконсалтинг» киян Сергія Артюшенка, Андрія Кузнєцова та Олександра Омельченка. При цьому лише з 2017 року фірма «натендерила» на 123,34 млн грн, серед яких цей – найбільший.

Раніше ми писали про те, що після того, як Нацполіція допустила до тендеру «Укрнафту», знижка щодо очікуваної вартості закупівлі становила 10%, а економія порівняно з пропозиціями конкурентів – 46-60 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK