Ціни на будматеріали для ремонту ліцею у Фастові суттєво завищені

Суми перевищення вистачило б на півтора десятки квадрокоптерів DJI Mavic 3T.
Ціни на будматеріали для ремонту ліцею у Фастові суттєво завищені
ілюстративне фото / fastiv-rada.gov.ua

За даними системи «Прозорро», управління освіти Фастівської міської ради Київської області за результатами тендеру замовило ТОВ «Контек Україна» реконструкцію ліцею за 41,72 млн грн. При цьому ціна багатьох будматеріалів завищена, а ймовірна переплата може становити близько 2 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші".

Читайте також:

Видання зазначає, що до кінця 2025 року має реконструювати академічний ліцей №9, який минулого року постраждав від російського ракетного обстрілу. Відповідно до договору, підрядник утеплить фасад, замінить віконні та дверні конструкції, покрівельний настил, вентиляцію, систему пожежної сигналізації та вхідні групи, виконає благоустрій тощо. А самі роботи фінансуються за рахунок місцевого бюджету та Європейського Інвестиційного Банку.

При цьому повідомляється, що вартість багатьох будматеріалів завищена. Так, армуючий клей для пінополістиролу та мінеральної вати Polimin Р-21 у кошторисі вказали по 20,40 грн/кг, а в інтернет-магазинах його продають за 8,60–9,60 грн/кг, що вдвічі дешевше. Також інший клей Polimin P-20 того ж призначення врахували по 20,40 грн/кг, тоді як його ринкова ціна становить 10,44–10,47 грн/кг, що майже вдвічі дешевше. Крім того, фасадна силікон модифікована фарба SF-1 у кошторисі закладена по 240 грн/кг при ринкової вартості 83–98 грн/кг.

Також зазначається, що повітропроводи класу Н із тонколистової оцинкованої сталі товщиною 0,7 мм у кошторисі закладені по 1740 грн/кв. м, а на нещодавньому тендері Дніпропетровської ОДА по корпусу лікарні такі димарі коштували 961 грн/кв. м. При цьому оцинкована листова сталь завтовшки 0,7 мм коштує 91 389 грн/т, тоді як у відкритих джерелах її можна знайти у продажу по 46 150–59 730 грн/т. Як зазначає видання, завищено ціни й на інші будматеріали.

«Отже, ймовірна переплата може становити близько 2 млн грн. Цієї суми вистачило б на півтора десятки квадрокоптерів DJI Mavic 3T», – зазначає видання.

Журналісти повідомляють, що столичною фірмою "Контек Україна", створеною у 2008 році, керує Олена Євстратова, а володіє нею Євстратов Ярослав. Він заснував ГО «Реабілітаційний центр «Захисники України» та БФ «Благодійний фонд «Захисники Вітчизни» разом із Анатолієм Пилипенком. У 2019 році «Контек Україна» отримала два маленькі підряди на 1,22 млн грн, а з 2023 почала отримувати їх активно та набрала на 101,72 млн грн. При цьому нинішній підряд для неї найбільший.

Раніше ми писали про те, що в Запорізькій області будують підземні школи, залучаючи «свої» фірми та приховуючи кошториси про ціни на матеріали, які є майже найдорожчими в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK