Оголошено підозру про постачання неякісного одягу для військових зі збитками на 140 млн

У підозрюваних виявлено та вилучено кошти у розмірі 20700 доларів США, 7100 євро, 231 тис. грн.
Оголошено підозру про постачання неякісного одягу для військових зі збитками на 140 млн
ілюстративне фото / t.me/pgo_gov_ua

При процесуальному керівництві Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру колишньому командиру військової частини та директору товариства з обмеженою відповідальністю. Загальна сума завданих державі збитків становить майже 140 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Читайте також:

Зазначається, що екс-командиру інкриміновано недбале ставлення до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України), а екс-директору ТОВ – шахрайство (ч. 5 ст. 190 КК України).

Повідомляється, що, за даними слідства, з січня по березень 2023 року підозрювані, використовуючи своє службове становище, за корисливими мотивами діяли для незаконного збагачення товариства за рахунок бюджетних коштів.

Зокрема підозрювана поставила військове обмундирування, що не відповідало вимогам технічних специфікацій, технічним характеристикам та унеможливлювало його використання за призначенням. Командир частини, недбало поставившись до виконання своїх службових обов'язків, прийняв цей товар за витратними накладними.

У прокуратурі також повідомили, що під час санкціонованих обшуків за місцем проживання та роботи підозрюваних виявлено та вилучено кошти у розмірі 20700 доларів США, 7100 євро, 231 тис. грн, мобільні телефони, записники та документація.

Раніше ми писали про те, що правоохоронці повідомили про підозру у недбалому ставленні до служби одного з колишніх керівників Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони, який завдав збитків на 1,2 млрд грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK