Закриті кошториси та «наведення» для ворога: до ТОП-10 тендерів потрапили роботи на енергооб'єктах

Минулого тижня оприлюднено 69 тис. повідомлень про закупівлю на 14,35 млрд грн.
Закриті кошториси та «наведення» для ворога: до ТОП-10 тендерів потрапили роботи на енергооб'єктах
ілюстративне фото / nashigroshi.org

За даними системи "Прозорро", минулого тижня було оприлюднено 69 тис. повідомлень про закупівлю на 14,35 млрд грн. Найбільшим тендером стала закупівля ДОТ палива для армії на 1 млрд 765 млн грн. При цьому в лідерах багато закупівель, пов'язаних з енергетичною безпекою окремих населених пунктів, де деякі не лише приховали кошториси, а й можуть стати "наведенням" для наступних російських атак.

Про це пишуть "Наші гроші".

Видання зазначає, що уряд дозволив проводити без звичайних тендерних процедур закупівлі, пов'язані із захистом енергосистеми та підготовкою до опалювального сезону. Дозволяється контрактуватися з обраними без тендеру підрядниками та не оприлюднити інформацію про ціни до кінця військового стану та приховувати дані про адресу ремонту, бо ворог із вдячністю наведеться по ній ракетою.

Читайте також:

Як один із прикладів видання наводить відновлювальні роботи на 231 млн грн Трипільської ТЕС державного «Центренерго». Зокрема, повідомляється, що замовник провів закупівлю без використання електронної системи і закрив усі документи, що означає закриття та підсумкової відомості ресурсів, з якої ворог міг би дізнатися лише ціни та марки будматеріалів для будівництва.

«Тобто речі, які ніяк не вплинули на його удар ракетою. Хіба що ми могли б подивитися на рівень маржі, зашитий у контракт із фірмою ТОВ «Джі Ес Груп Девелопмент», якою «Центренерго» за три місяці злило без конкуренції підряди на відновлення Трипільської ТЕС на 335 млн грн», - зазначають журналісти.

У той же час видання не поспішає з висновками, оскільки деякі з договорів з «Джи Ес Груп девелопмент» вже розірвані, в тому числі й вище вказаний тендер на відновлення головного корпусу.

«Причини розривів також невідомі, як і мотиви укладання угод із фірмою якогось Ігоря Чаплинського (прописаний у Кам'янському на Дніпропетровщині), яка цього року отримувала підряди виключно на ремонти Трипільської та Зміївської ТЕС «Центренерго» та не мала жодних інших контрактів з іншими замовниками» , - пише видання.

Видання наголошує, що, у будь-якому разі, із самого факту публікації цих закупівель у «Прозорро» всі знають про відновлення об'єктів «Центренерго», які вже пристріляли ворогом. Тому фактично в цьому випадку єдиними секретами стали лише причини вибору одного-єдиного підрядника та комерційні ціни будматеріалів.

Також публікується ТОП-10 тендерів минулого тижня:

  1. ДП Міноборони «Державний оператор тилу» на 1 млрд 764,74 млн грн купив у ПАТ «Укрнафта» дизпаливо, автомобільний бензин та паливо для реактивних двигунів.
  2. ЛМКП «Львівтеплоенерго» на 470,66 млн грн замовило ТОВ «Кавер енерго плюс» реконструкцію «об'єкту» ЛМКП «Львівтеплоенерго» з розміщенням та підключенням 4-х когенераційних газопоршневих установок загальною потужністю ≤ 20 МВт у м. Львів.
  3. Трипільська ТЕС ПАТ «Центренерго» на 230,7 млн грн замовила ТОВ «Джі Ес Груп Девелопмент» капітальний ремонт та аварійно-відновлювальні роботи будівлі Головного корпусу станції за адресою: місто Українка, Обухівський р-н, Київська обл ( Договір розірвано )
  4. Управління освіти Голосіївської РДА у Києві на 198 млн грн замовило ТОВ «Креатор Компані» будівництво споруди подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття спеціалізованої школи №130.
  5. АТ «Державний експортно-імпортний банк України» 167,94 млн грн купив у АТ «Енергетична компанія України» електроенергію для об'єктів банку.
  6. Добротвірське комунальне підприємство «Підприємство з обслуговування житла» на 157,75 млн грн замовило ТОВ «Вельт капітал» будівництво резервної системи теплопостачання шляхом встановлення блочно-модульної котельні на вул. Промислова у селищі Добротвір Червоноградського району Львівської області.
  7. КП з ремонту та будівництва автодоріг м. Харкова «Шляхрембуд» на 152,09 млн грн закупило у ТОВ «Сучасні вантажівки» машини комбіновані дорожні зі зйомним обладнанням.
  8. АТ "Ощадбанк" на 140,87 млн грн купив у філії "ЕТГ Сервіс Солюшнс" ТОВ "Енерджі трейд груп" акумуляторні батареї в комплекті з інверторами.
  9. Державна установа «Місцеві дороги Херсонщини» на 137,02 млн грн замовило ТОВ «Автомагістраль-Південь» експлуатаційне утримання (аварійні роботи) автомобільної дороги загального користування місцевого значення у Херсонській області.
  10. Солоницівська селищна рада на 127,05 млн грн замовила ТОВ «Схід-теплоремонт» будівництво блочно-модульної котельні по вул. Слобожанська, 19-Е у селищі Солоницівка Харківського району Харківської області.

Раніше ми писали про те, що КП «Вишнівськтеплоенерго» без конкурентних торгів орендувало когенераційну газопоршневу установку за 3,5 млн грн на місяць. При цьому на загальну суму тендеру можна було купити 6 нових установок.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK